Ingredientai

Miltai 250 g
Pienas 0.5 stiklinės
Mielės 20 g
Kiaušinių tryniai 3 vnt.
Sviestas 50 g
Cukrus 50 g
Vanilinis cukrus 1 šaukštelis
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Į šiltą pieną supilkite mieles ir išmaišykite. Miltus sumaišykite su cukrumi. Įberkite dalį miltų į šiltą pieną ir išplakite. Palikite valandai pastovėti.

Tešlą vėl išplakite, supilkite likusius miltus, druską ir trynius. Gerai išminkykite.

Supilkite lydytą sviestą ir gerai išminkykite.

Palikite porai valandų, kad pakiltų.

Pakilusią tešlą iškočiokite kuo ploniau (apie 2 mm storio), supjaustykite rėželiais, įvairiai išnarstykite.

Virkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.

Ištraukus nuvarvinkite ir apiberkite cukraus pudra.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai