Ingredientai
Grietinė
300
g
Grietinėlė
300
ml
Cukrus
4
šaukštai
Malti džiūvėsėliai
50
g
Sviestas
25
g
Porcijos: 10
Gaminimo eiga
Ketaus keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite džiūvėsėlius, cukrų ir paskrudinkte, nuolatos maišydami mentele.
Karamelinius džiūvėsėlius suberkite į indą atvėsti.
Išplakite 35 proc. riebumo grietinėlę su cukrumi, pridėkite 10 proc. riebumo grietinės, karamelinių
džiūvėsėlių ir lengvai sumaišykite.
Plakinį sukrėskite į maistine plėvele išklotą žiedo formos kepimo indą, uždenkite ir dėkite į šaldiklį.
Prieš patiekdami išimkite paruoštus ledus iš formos, palikite kambario temperatūroje suminkštėti apie 30 minučių.
Tiekite su šviežiomis nesmulkintomis arba sutrintomis braškėmis.
Atsiliepimai