Ingredientai

Sviestas 1.5 šaukšto
Manų kruopos 2 šaukštai
Uogos 300 g
Rudasis cukrus 2 šaukštai
Porcijos: 2
Šiam apkepui galite bet kokias turimas ar mėgstamas šaldytas uogas.

Gaminimo eiga

Varškę pertrinti per sietelį, įdėti šaukštą sviesto, kiaušinį, manų kruopas ir cukrų. Išplakti plaktuvu iki vienalytės masės ir padalyti į dvi lygias dalis.

Formą sutepti likusiu sviestu ir sudėti pusę varškės masės. Trečdalį uogų atidėti papuošimui, o likusias sudėti į varškę. Ant viršaus sudėti likusią varškę. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.

Pabarstyti apkepą ruduoju cukrumi, dėti į orkaitę ir kepti 30-35 min. Patiekiant papuošti šviežiomis uogomis, galima valgyti su grietine arba uogų sirupu.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Kišas su šonine ir sūriu
Lengvai paruošiamas
1 val.

Kišas su šonine ir sūriu

Morkų ir varškės apkepas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Morkų ir varškės apkepas

Bulvės su burokėliais, silke ir kmynais
Lengvai paruošiamas
45 min.

Bulvės su burokėliais, silke ir kmynais

Greitai paruošiamos salotos
Lengvai paruošiamas
15 min.

Greitai paruošiamos salotos

Užkandis su tunu
Lengvai paruošiamas
15 min.

Užkandis su tunu

Sušildanti sriuba
Lengvai paruošiamas
30 min.

Sušildanti sriuba