Ingredientai

Pupelės džiovintos 250 g
Alyvuogių aliejus 80 ml
Česnakai 2 skiltelės
Svogūnai 2 vnt.
Džiovintos saldžiosios paprikos 1 šaukštelis
Kmynai 1 šaukštelis
Kalendros grūdeliai malti žiupsnelis
Kajeno pipirai žiupsnelis
Rozmarinai žiupsnelis
Saldžiosios paprikos 1 vnt.
Kiaulienos išpjova 750 g
Konservuoti pomidorai 400 g
Vištienos sultinys 250 ml
Saldžiosios bulvės 300 g
Špinatai 60 g
Porcijos: 4
Aštrus, sodrus ir aromatingas.

Gaminimo eiga

Pupeles pamirkykite mažiausiai 3 val. paskui nupilkite vandenį. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių. Dideliame puode pakaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, suberkite pusę turimų česnakų ir svogūnų, paskrudinkite 5 min. ar kol suminkštės.

Sudėkite pupeles ir užpilkite vandeniu, kad visiškai apsemtų pupeles. Kai užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite maždaug 45 min., kol suminkštės pupelės (bet neturi subyrėti).

Įkaitinkite likusį aliejų dideliame puode, sudėkite likusius česnakus ir svogūnus, paskrudinkite, kol suminkštės. Sudėkite prieskonius, rozmarinus, saldžiąją papriką ir kiaulieną. Pakepkite, kol kiauliena švelniai paruduos. Tada sudėkite pomidorus, supilkite sultinį, užvirinkite ir uždengę dangtį troškinkite apie valandą. Paskui sudėkite pupeles, saldžiąsias bulves,

Įpilkite 250 ml vandens, pastatykite puodą į orkaite ir tegu pakepa apie pusvalandį, kol suminkštės saldžiosios bulvės. Sudėkite špinatus ir dar 5 min. palaikykite orkaitėje. Galiausiai įberkite druskos ir pipirų.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai