Ingredientai

Morkos 800 g
Pienas 0.5 stiklinės
Manų kruopos 4 šaukštai
Sviestas 4 šaukštai
Kiaušiniai vnt.
Druska pagal skonį
Muskato riešutai žiupsnelis
Malti džiūvėsėliai 5 šaukštai
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Morkas sutarkuokite burokine tarka.

Apkepkite svieste ant mažos ugnies kol suminkštės. Įpilkite karšto pieno, išmaišykite, suberkite maišant manų kruopas.

Virkite apie 10-15 minučių, kol masė sutirštės.

Atvėsinkite, įmuškite kiaušinius, pagardinkite druska, tarkuotu muskato riešutu.

Gerai išmaišykite, formuokite nedidelius kotletukus.

Apvoliokite maltuose džiūvėsėliuose ir kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Tobulai skanus morkų tortas Velykoms
Reikia pasistengti
1 val. 40 min.

Tobulai skanus morkų tortas Velykoms

Velykoms: netikras zuikis
Reikia pasistengti
1 val. 20 min.

Velykoms: netikras zuikis

Kiaušinių kotletai
Lengvai paruošiamas
40 min.

Kiaušinių kotletai

Velykinis liežuvio vyniotinis
Reikia pasistengti
3 val.

Velykinis liežuvio vyniotinis

Cinamoninės bandelės su varškine tešla
Reikia pasistengti
1 val.

Cinamoninės bandelės su varškine tešla