Ingredientai

Malta liesa jautiena 300 g
Malta liesa kiauliena 300 g
Kmynai 2 šaukštai
Alyvuogių aliejus 2 šaukštai
Druska žiupsnelis
Smulkinti krapai sauja
Spanguolių uogienė 4 šaukštai
Neriebi grietinė 4 šaukštai
Verdantis vanduo šlakelis
Špinatai 200 g
Ryžiai 180 g
Vidutinio dydžio saliero šaknis
Verdantis vanduo 100 ml
Alyvuogių aliejus 2 šaukštai
Čiobreliai žiupsnelis
Jūros druska 0.5 šaukštelio
Malti juodieji pipirai žiupsnelis
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

MĖSOS KUKULIAI. Į dubenį sudėkite maltą jautieną, kiaulieną, įberkite druskos, krapų ir sudrėkintomis rankomis išmaišykite. Tada suformuokite nedidelius mėsos kukulius. Juos šiek tiek pakepkite su alyvuogių aliejumi ant vidutinio karštumo ugnies, apibarstykite kmynais ir baikite kepti.

PADAŽAS. Į prikaistuvį supilkite spanguolių uogienę, grietinę ir virkite ant nesmarkios ugnies, iki padažas sutirštės. Tada praskieskite šlakeliu verdančio vandens.

GARNYRAS. Saliero šaknį nuskuskite ir supjaustykite 1 cm dydžio kubeliais. Į įkaitintą keptuvę ar nedidelį puodą įpilkite alyvuogių aliejaus, įberkite druskos, pipirų, čiobrelių, sumeskite saliero kubelius ir kepkite, iki šie suminkštės, karamelizuosis.

Tada supilkite verdantį vandenį, įmaišykite špinatus. Kai jie sukris, keptuvę ar puodą nukelkite nuo viryklės. Atskirai puode pasūdytame vandenyje išvirkite ryžius. Išvirtus nusunkite ir sumaišykite su pakepintais špinatais bei saliero kubeliais.

Ingredientai: 1-6 skirti mėsos kukuliams, 7-9 skirti padažui, 10-17 skirti garnyrui.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

LAZANIJA, kuriai nėra lygių
Reikia pasistengti
1 val. 10 min.

LAZANIJA, kuriai nėra lygių

Itin traškūs vištienos kąsneliai
Lengvai paruošiamas
45 min.

Itin traškūs vištienos kąsneliai

GARDUMĖLIS: itališka pica
Reikia pasistengti
50 min.

GARDUMĖLIS: itališka pica

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže
Lengvai paruošiamas
30 min.

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže

Naminis sūrio pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val. 10 min.

Naminis sūrio pyragas