Ingredientai
Malta liesa jautiena
300
g
Malta liesa kiauliena
300
g
Kmynai
2
šaukštai
Alyvuogių aliejus
2
šaukštai
Druska
žiupsnelis
Smulkinti krapai
sauja
Spanguolių uogienė
4
šaukštai
Neriebi grietinė
4
šaukštai
Verdantis vanduo
šlakelis
Špinatai
200
g
Ryžiai
180
g
Vidutinio dydžio saliero šaknis
Verdantis vanduo
100
ml
Alyvuogių aliejus
2
šaukštai
Čiobreliai
žiupsnelis
Jūros druska
0.5
šaukštelio
Malti juodieji pipirai
žiupsnelis
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
2. Padažas: į prikaistuvį supilkite spanguolių uogienę, grietinę ir virkite ant nesmarkios ugnies, iki padažas sutirštės. Tada praskieskite šlakeliu verdančio vandens.
3. Garnyras: saliero šaknį nuskuskite ir supjaustykite 1 cm dydžio kubeliais. Į įkaitintą keptuvę ar nedidelį puodą įpilkite alyvuogių aliejaus, įberkite druskos, pipirų, čiobrelių, sumeskite saliero kubelius ir kepkite, iki šie suminkštės, karamelizuosis.
4. Tada supilkite verdantį vandenį, įmaišykite špinatus. Kai jie sukris, keptuvę ar puodą nukelkite nuo viryklės. Atskirai puode pasūdytame vandenyje išvirkite ryžius. Išvirtus nusunkite ir sumaišykite su pakepintais špinatais bei saliero kubeliais.
Atsiliepimai