Ingredientai

virtų arba konservuotų baltųjų pupelių 800 g
trintų konservuotų pomidorų be odelių ir sėklyčių 400 g
vandens 800 ml
vidutinio dydžio bulvių 2 vnt.
šalto rūkymo šoninės 100 g
vidutinio dydžio svogūno 1 vnt.
česnako 3 skiltelės
alyvuogių aliejaus 1 v. š.
druskos 1 a. š.
raudonosios paprikos miltelių 0.5 a. š.
čili pipiro miltelių 0.5 a. š.
Pomidorinė pupelių sriuba ne tik skani, bet ir labai soti. Jei sriubą patieksite su duona ar česnakiniu batonu, gali neprireikti ir antrojo patiekalo. Pupeles galite naudoti virtas namuose arba konservuotas, priklauso, kiek laiko turite virtuvėje. Abejais variantais sriuba pavyksta labai gardi.

Gaminimo eiga

6 porcijos

1. Svogūną nulupame, susmulkiname ir atidedame į šalį.
2. Česnako skilteles nulupame, sutriname česnako spaustuku.
3. Šoninę supjaustome nedideliais gabalėliais.
4. Bulves nulupame ir supjaustome nedideliais gabalėliais.
5. Puode, kuriame virsite sriubą, įkaitiname 1 valg. š. aliejaus ant vidutinės ugnies. Sudedame svogūną, pakepiname kelias minutes, tada sudedame česnaką, pakepiname 1 min, po to sudedame šoninę ir kepiname, kol svogūnas suminkštėja ir šoninė šiek tiek apskrunda.
6. Į tą patį puodą supilame trintus pomidorus, vandenį, sudedame bulves, pagardiname druska ir prieskoniais. Sriubą užverdame, ir verdame tol, kol bulvės suminkštėja (~15 min). Po to sudedame pupeles, išmaišome ir paverdame dar 5 min. Skanaus!

Sriuba labai gardi su česnakiniu batonu.

Tinklaraštis „Lithuanian in the USA“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai