Gaminimo eiga

Gal ir nelabai greitai paruošiama, bet nuostabaus skonio užkandėlė, visada nušluojama nuo stalo be pėdsakų.

10 žmonių pasiruošiu 30 džiovintų slyvų – mirkau jas vandeny apie 30 min., kad nesuminkštėtų per daug. Jei slyvos šviežios, galima net nemirkyti.

Tada 30 migdolų paskrudinu sausoj keptuvėj, dar šiltus patrinu tarp delnų, kad nukristų karčioji odelės dalis, ir po vieną farširuoju į slyvą (į buvusią kauliuko vietą).

Paruoštas slyvas apsuku itin plonai pjaustytos šaltai rūkytos šoninės gabaliukais (didesniuose prekybcentriuose mėsos skyriai pjausto labai gražiom juostelėm) ir persmeigiu dantų krapštuku.

Šis vienakąsnis skanus tiek šaltas, tiek 3-4 minutes pakeptas max grilio režimu iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Kūmutės virtuvė

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Visagrūdės duonos sumuštinis su kalakutiena
Lengvai paruošiamas
20 min.

Visagrūdės duonos sumuštinis su kalakutiena

Prancūziškas užkandis
Lengvai paruošiamas
15 min.

Prancūziškas užkandis

Bavariški raugintų kopūstų kroketai
Lengvai paruošiamas
1 val.

Bavariški raugintų kopūstų kroketai