Ingredientai

Sezamo sėklos 2 šaukštai
Česnakai 4 skiltelės
Rozmarinai 1 šakelė
Čiobreliai 2 šakelės
Druska šaukštelis
Citrinų sultys 3 šaukštai
Petražolės žiupsnelis
Cukrus 2 šaukšteliai
Porcijos: 6
Baba Ghanoush – populiarus užtepas arabiškai kalbančiose šalyse. Labiausiai jis paplitęs Jordanijos, Palestinos, Sirijos, Libano teritorijose. Patiekalo pavadinimas, išvertus iš arabų kalbos, reiškia: „išpaikintas tėtušis“. Manoma, jog šį pavadinimą sugalvojo karališkojo haremo narys.

Gaminimo eiga

Šis baklažanų užtepas valgomas kaip užkandis (duonos paplotėliu kabinama tyrė) arba kaip pagardas, derinamas su kitais karštaisiais patiekalais. Bet kuriuo atveju baklažanus svarbu apkepti – tik taip jie atiduos užtepėlei savo tikruosius aromatus.

Šis baklažanų užtepas yra ne tik labai gardus ir universalus, tačiau dar ir patogus, nes galite pasigaminti jo daugiau ir kelias dienas laikyti šaldytuve. Šaltas jis – puiki atgaiva karštą vasaros dieną.

Vietoj lavašo arba tortilijos lakštų galite naudoti ir kitas mėgstamas duoneles.

Suberkite sezamo sėkleles į keptuvę ir šiek tiek jas paskrudinkite. Iš karto perpilkite jas į plačią lėkštę ir palaukite, kol atvės. Po to gerai (iki miltų konsistencijos) sumalkite jas elektrine kavamale.

Labai smulkiai supjaustykite šviežio rozmarino spyglius. Nuo čiobrelio šakelių nuimkite lapelius. Baklažanus perpjaukite pusiau ir ant kiekvienos dalies užberkite paruoštą rozmariną ir čiobrelio lapelius.

Sutrinkite česnako skilteles ir jų masę taip pat tolygiai užtepkite ant baklažanų paviršiaus. Kiekvieną baklažano puselę pašlakstykite alyvuogių aliejumi.

Abi baklažano dalis (su prieskoniais) suglauskite tarpusavyje (vidinėmis pusėmis) ir sandariai įvyniokite į foliją. Po to pašaukite į įkaitintą iki 220 C laipsnių orkaitę ir kepkite 45 min.

Kai baklažanai iškeps, išimkite suminkštėjusią vidinę jų masę su visais prieskoniais (be odelės) ir perdėkite į gilesnį puodą. Taip pat supilkite maltus sezamus, 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, druską, pipirus, citrinų sultis, paprikos miltelius, kelis petražolių lapelius ir cukrų.

Viską labai gerai sumalkite elektrine trintuve ir patiekite ant stalo su lavašu, tortilijos blynais ar kita jūsų mėgstama duonele. Skanaus!

Tapk 1000receptu.lt draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Mėgsti gaminti? Pasidalink savo receptu, dalyvauk konkursuose ir laimėk puikius prizus!

hdlife.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai