Ingredientai

Šaldyti vidutinio dydžio bananai 2 vnt.
Šaldyti mangai sauja
Šaldytos avietės sauja
Klevų sirupas (nebūtina, ypač jei bananai gerai prinokę ir saldūs) šaukštas
Liofilizuotos avietės pabarstymui (nebūtina)
Porcijos: 4
Instagramo paskyros eatamins autorė Laura Šimkūnaitė kviečia pasigaminti lengvus vaisinius ledus. Įdomu tai, kad recepte naudojamų vaisių miksas primena Karibuose randamą gvajavos vaisių.

Gaminimo eiga

1, Visus ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą ir maždaug 1-2 minutes trinkite iki vientisos masės.

2. Gautą masę ledų šaukštu dėti į indelius ir pabarstyti trupintomis liofilizuotomis avietėmis.

Lauros pastebėjimas:

* Iš šaldytų bananų labai paprasta pasigaminti ledus. Kai jau matote, kad bananai pakankamai sunokę, t.y. ant jų žievės atsirado rudų taškelių ir dėmelių, juos reiktų nulupti ir supjautyti 1-2 cm griežinėliais.

* Supjaustytus bananus dėti į šaldymo indelį ar maišelį ir dėti į šaldiklį bent kelioms valandoms. Arba taip laikyti net iki kelių savaičių kol prireiks gaminant vaisių kokteilius, dedant į košes arba ruošiant ledus.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Belgiški vafliai su cukinijomis
Reikia pasistengti
25 min.

Belgiški vafliai su cukinijomis

Netikėti „Chicken nuggets“ be vištienos
Lengvai paruošiamas
15 min.

Netikėti „Chicken nuggets“ be vištienos

Agrastų ir bananų uogienė
Lengvai paruošiamas
40 min.

Agrastų ir bananų uogienė

Vyšnių uogienė su šokoladu
Lengvai paruošiamas
50 min.

Vyšnių uogienė su šokoladu