Ingredientai
Porcijos: 4
Instagramo paskyros eatamins autorė Laura Šimkūnaitė kviečia pasigaminti lengvus vaisinius ledus. Įdomu tai, kad recepte naudojamų vaisių miksas primena Karibuose randamą gvajavos vaisių.
Gaminimo eiga
1, Visus ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą ir maždaug 1-2 minutes trinkite iki vientisos masės.
2. Gautą masę ledų šaukštu dėti į indelius ir pabarstyti trupintomis liofilizuotomis avietėmis.
Lauros pastebėjimas:
* Iš šaldytų bananų labai paprasta pasigaminti ledus. Kai jau matote, kad bananai pakankamai sunokę, t.y. ant jų žievės atsirado rudų taškelių ir dėmelių, juos reiktų nulupti ir supjautyti 1-2 cm griežinėliais.
* Supjaustytus bananus dėti į šaldymo indelį ar maišelį ir dėti į šaldiklį bent kelioms valandoms. Arba taip laikyti net iki kelių savaičių kol prireiks gaminant vaisių kokteilius, dedant į košes arba ruošiant ledus.