Ingredientai
Miltai
300
g
Sviestas
200
g
Cukrus
70
g
Druska
žiupselis
Kiaušinis
1
vnt.
Grietinėlės (22 proc.)
100
ml
Cukrus
2
šaukštai
Krakmolas
1
šaukštas
Uogos
500
g
Porcijos: 8
Šiam pyragui galite naudoti įvairias šaldytas uogas.
Gaminimo eiga
Prasijokite miltus, į vidurį suberkite cukrų, druską, atšaldyto sviesto gabalėlius, įmuškite kiaušinį. Dviem peiliais susmulkinkite viską į vientisą masę, iškočiokite rutulį, suvyniokite į foliją ar kepimo popierių ir padėkite į šaldytuvą nakčiai (arba į šaldymo kamerą valandai).
Vėl iškočiokite, įdėkite į prieš tai sviestu suteptą formą, padarę aukštą kraštą. Šakute subadykite tešlą ir suberkite trešnes, prieš tai išėmę kauliukus.
Sumaišykite grietinėlę, cukrų ir krakmolą.
Kepkite pyragą prieš tai įkaitintoje orkaitėje (230 laipsnių) apie 10 minučių, tuomet ištraukite, įpilkite grietinėlės masę ir kepkite, kol iškeps.
Atsiliepimai