Ingredientai
Cukraus milteliai
2 šaukštas
Maskarponė
100 g
Kokosų pieno tirštoji dalis
3 šaukštas
Citrinos žievelė
0.5 vnt.
Javainiai su mėlynėmis ir acai uogomis
4 šaukštas
Šaldytos, raudonosios uogos
1 sauja
Sausainiai „Damų piršteliai“
8 vnt.
Šviežios braškės
2 vnt.
Liofilizuotos avietės
10 vnt.
Porcijos: 2
Alfo Ivanausko receptas.
Gaminimo eiga
1. Grietinėlę ir cukraus miltelius lengvai išmaišykite plakikliu. Sudėkite maskarponę, kokosų pieno masę, įtarkuokite citrinos žievelės. Viską gerai išmaišykite iki purios masės.
2. Į indelį, kuriame ruošite desertą, suberkite javainius su mėlynėmis ir acai uogomis.
3. Šaldytas uogas sutrinkite šaukštu ir sumaišykite su alkoholiniu gėrimu. Sausainius ištepkite uogomis, kad jie įgautų raudoną spalvą.
4. Ant javainių dėkite išplaktą masę, sausainius, vėl išplaktą masę, supjaustytas braškes, avietes, maskarponės plakinį, sausainius ir vėl išplaktą masę ant sausainių vidurio. Apibarstykite liofilizuotomis avietėmis trindami jas per sietelį. Papuoškite mėtų lapeliais.
Alfo patarimai:
- Uogas galite rinktis, kokias mėgstate.
- Alkoholinis gėrimas gali būti: apelsinų likeris, romas ar kt.
- Galite desertą valgyti iškart – jis bus šiek tiek skystesnis, sausainiai trapesni ir sausesni arba valgyt vėliau, tuomet jis bus tirštesnis, o „Damų piršteliai“ drėgnesni.