Ingredientai

Cukraus milteliai 2 šaukštai
Maskarponė 100 g
Kokosų pieno tirštoji dalis 3 šaukštai
Javainiai su mėlynėmis ir acai uogomis 4 šaukštai
Šaldytos, raudonosios uogos 1 sauja
Mėgstamas alkoholinis gėrimas (pvz.: apelsinų likeris) 50 g
Sausainiai „Damų piršteliai“ 8 vnt.
Šviežios braškės 2 vnt.
Liofilizuotos avietės 10 vnt.
Mėtos (papuošti)
Porcijos: 2
Alfo Ivanausko receptas.

Gaminimo eiga

1. Grietinėlę ir cukraus miltelius lengvai išmaišykite plakikliu. Sudėkite maskarponę, kokosų pieno masę, įtarkuokite citrinos žievelės. Viską gerai išmaišykite iki purios masės.

2. Į indelį, kuriame ruošite desertą, suberkite javainius su mėlynėmis ir acai uogomis.

3. Šaldytas uogas sutrinkite šaukštu ir sumaišykite su alkoholiniu gėrimu. Sausainius ištepkite uogomis, kad jie įgautų raudoną spalvą.

4. Ant javainių dėkite išplaktą masę, sausainius, vėl išplaktą masę, supjaustytas braškes, avietes, maskarponės plakinį, sausainius ir vėl išplaktą masę ant sausainių vidurio. Apibarstykite liofilizuotomis avietėmis trindami jas per sietelį. Papuoškite mėtų lapeliais.

Skanaus!

Alfo patarimai:

  • Uogas galite rinktis, kokias mėgstate.
  • Alkoholinis gėrimas gali būti: apelsinų likeris, romas ar kt.
  • Galite desertą valgyti iškart – jis bus šiek tiek skystesnis, sausainiai trapesni ir sausesni arba valgyt vėliau, tuomet jis bus tirštesnis, o „Damų piršteliai“ drėgnesni.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai