Ingredientai
Grietinė
200
g
Majonezas
2
šaukštai
Ančiuviai
6
vnt.
Svogūnų laiškai
100
g
Peletrūnai
1
žiupsnelis
Citrinos
1
vnt.
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Porcijos: 6
Šis padažas taip pat tinka prie žuvies ir jūros gėrybių.
Gaminimo eiga
Gerai nuplaukite citriną, nutarkuokite žievelę, perpjovę pusiau išspauskite sultis. Labai smulkiai supjaustykite ančiuvius – praktiškai iki vientisos masės, tada sumaišykite su citrinos sultimis ir tarkuota žievele.
Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus. Nuo stiebelių nuimkite peletrūno lapelius, taip pat susmulkinkite.
Sumaišykite grietinę, majonezą, žalumynus ir ančiuvius su citrina. Pagal skonį pagardinkite juodaisiais pipirais, gerai išmaišykite, uždenkite ir padėkite į šaldytuvą maždaug valandai.
Padažą patiekite su lazdelėmis pjaustytomis šviežiomis daržovėmis: agurkais, paprikomis, salierų stiebais, morkomis.
Atsiliepimai