Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota tešla
1
pakelis
Fetos sūris
150
g
Juodosios alyvuogės
10
vnt.
Pomidorai
2
vnt.
Fermentinis sūris
150
g
Raudonėliai
žiupsnelis
Kiaušiniai
1
vnt.
Porcijos: 5
Viduržemio jūros kraštais alsuojančių pyragėlių galima išsikepti iš šaldytos sluoksniuotosios tešlos.
Gaminimo eiga
Suklokite tešlos lakštus ant kepamojo popieriaus, kad atšiltų.
Įdarui šakute susmulkinkite fetos sūrį.
Supjaustykite alyvuoges ir pomidorus mažais kubeliais, sumaišykite su tarkuotu ir fetos sūriu.
Perpjaukite tešlos lakštus perpus ir paskui nuo kiekvieno gabaliuko pakraščio nupjaukite dar po dvi 0,5 cm pločio juosteles taip, kad tešlos gabaliukas išliktų labiau kvadratinis.
Ant kiekvieno gabaliuko uždėkite po krūvelę įdaro, apibarstykite raudonėliais ir kryžmai uždėkite po dvi tešlos juosteles, kurių galus prispauskite.
Teptuku aptepkite pyragėlius plaktu kiaušiniu.
Kepkite iš anksto įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje apie 15-20 minučių.
Atsiliepimai