Ingredientai
Gaminimo eiga
Į miltus sutarkuoti sviestą, įberti žiupsnį druskos, šaukštą cukraus ir paminkyti. Supilti sirupą, išminkyti ir padėti kelioms valandoms į šaldytuvą. Slyvas irgi kelias valandas pamirkyti svarainių sirupe.
Moliūgų masę sumaišyti su vaniliniu cukrumi (1 šaukštas), ciberžole, 4 šaukštais cukraus pudros, keliais šaukštais citrinos sulčių.
Išplaktus kiaušinius sumaišyti su grietine, krakmolu, supilti į moliūginę masę ir gerai permaišyti. Į įkaitintą orkaitę 10 min. įdėti skardą su išklota tešla.
Ištraukti pyrago pagrindą, greitai išdėlioti slyvas ir supilti moliūginį kremą. Kepti dar apie 40 min.- turi visas pyragas iškilti.
Aš pyrago kraštus dar aptepiau glaistu, pagamintu iš 2 šaukštų cukraus pudros ir citrinos sulčių. Galima papuošti vaisiais.
Kviečiame ir Jus dalyvauti „Kalėdinių gardėsių“ konkurse!