Ingredientai

Eršketo filė
Grūdėtos (dižono) garstyčios 3 v. š.
Česnakas 2 skiltelės
Šviežiai malti juodieji pipirai
Druska 1 a. š.
Susmulkinti švieži salierai
Porcijos: 4
Eršketas – žuvis, vadinama karališka, nes ilgai ir sudėtingai auginama, o kažkada buvo tik karalių ir carų iškilmingo stalo patiekalas. Ji neturi ašakų, tik pagrindinį kaulą ir šonkaulius. Tai gana riebi, baltos mėsos žuvis, patogi gaminimui. Maistui ją galime sunaudoti visą. Erškete gausu ne tik Omega3 būtinųjų riebalinių rūgščių, suvalgius 200 g eršketo, gausite vitamino B12 paros dozę. Vitaminas B12 padeda palaikyti sveiką nervinę sistemą ir kraujo ląsteles, padeda išvengti megaloblastinės anemijos, kurios vienas iš požymių – greitas nuovargis ir silpnumas.

Gaminimo eiga

1. Sumaišykite visus ingredientus, išskyrus žuvį ir jais įtrinkite žuvį. Palikite marinuotis bent 20 minučių. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C laipsnių. Pamatuokite jos storiausią vietą. Kepimo laikui planuokite 4 minutės vienam storio centimetrui. Taigi, kepimui prireiks 15-30 minučių, priklausomai nuo žuvies storio.

2. Iškeptą žuvį apšlakstykite citrinos sultimis ir druska. Šis patiekalas puikiai dera su mėgstamomis salotomis.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai