Ingredientai
Špinatai
3 sauja
Avinžirniai
200 g
Česnako
4 skiltelė
Baltojo vyno actas
4 šaukštas
Pomidorų padažo
4 šaukštas
Porcijos: 2
Patariu iš vakaro užmerkti avinžirnius vandenyje (gausiai), kad suminkštėtų.
Gaminimo eiga
Išmirkytus avinžirnius verdame pasūdytame vandenyje apie 15-20 min. Taip pat apie 7 minutes pasūdytame vandenyje apverdame špinatus.
Kol avinžirniai ir špinatai verda pasiruošiame kitus ingredientus. Pradžioje truputį apkepame česnakų skilteles ant alyvuogių aliejaus (kad šiek tiek suminkštėtų).
Po to į grūstuvę dedame apkeptas česnako skilteles, dedame rūkytos paprikos miltelius, kuminą, beriame pagal skonį druskos, sudedame pomidorų padažą ir supilame vyno actą.
Viską gerai sugrūdame. Gautą padažą pilame į pakaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi, suberiame avinžirnius ir špinatus, tada troškiname ant silpnos ugnies, kol viskas sutirštės.
Patiekti karštą su skrudintos duonos riekelėmis.