Patariu iš vakaro užmerkti avinžirnius vandenyje (gausiai), kad suminkštėtų.

Gaminimo eiga

Išmirkytus avinžirnius verdame pasūdytame vandenyje apie 15-20 min. Taip pat apie 7 minutes pasūdytame vandenyje apverdame špinatus.

Kol avinžirniai ir špinatai verda pasiruošiame kitus ingredientus. Pradžioje truputį apkepame česnakų skilteles ant alyvuogių aliejaus (kad šiek tiek suminkštėtų).

Po to į grūstuvę dedame apkeptas česnako skilteles, dedame rūkytos paprikos miltelius, kuminą, beriame pagal skonį druskos, sudedame pomidorų padažą ir supilame vyno actą.

Viską gerai sugrūdame. Gautą padažą pilame į pakaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi, suberiame avinžirnius ir špinatus, tada troškiname ant silpnos ugnies, kol viskas sutirštės.

Patiekti karštą su skrudintos duonos riekelėmis.