Ingredientai

Tešla:
Vanduo 250 ml
Miltai 180 g
Druska žiupsnelis
Kremas:
Cukraus pudra 4 šaukštai
Vanilinis cukrus 1 šaukštelis
Porcijos: 8

Gaminimo eiga

1. Vandenį pakaitinkite. Į karštą vandenį įdėkite sviestą, kad ištirptų.

2. Vandenį su ištirpusiu sviestu užvirinkite.

3. Į verdantį vandenį su sviestu suberkite miltus, masę gerai išmaišykite.

4. Tešlą užvirinkite, ji turi lengvai atšokti nuo puodo sienelių.

5. Tada iš karto nukelkite nuo viryklės.

6. Išplakite tešlą su plaktuvu.

7. Į pravėsusią tešlą įmuškite kiaušinį ir dar kartą išplakite.

8. Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos.

9. Įtieskite į kepimo skardą sviestinio popieriaus.

10. Sudėkite tešlą į konditerinį maišelį ir išspauskite nedideles bandeles 3 – 4 centimetrų atstumu viena nuo kitos.

11. Kepkite pyragaičius 180 laipsnių orkaitėje pusę valandos.

12. Kai iškeps, perpjaukite kiekvieną pyragaitį perpus.

13. Kremui išplakite grietinėlę su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi iki standžių putų. Įdėkite maskarponės sūrį ir dar šiek tiek paplakite.

14. Maskarponės ir grietinėlės masę sukrėskite į konditerinį maišelį ir įdarykite pyragaičius.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai