Labai egzotiškas Kimchi pavadinimas neapgauna – tai korėjietiški fermentuoti kopūstai, tradicinis Azijos šalių valgis. Jau daugelį metų karta iš kartos gaminamas kimči pasižymi universaliu ir autentišku skoniu, kurį nesunku atkartoti ir savo namų virtuvėje. Pilnas įstabaus ir švelniai aštraus skonio, kimči taip pat yra tikra vitaminų bomba, kurią patariama įtraukti į savo mitybos racioną, jeigu turite širdies ar imuninės sistemos problemų bei skundžiantis virškinimo sutrikimais. Fermentuotuose kopūstuose gausu vitaminų A, C, K, taip pat kalio ir kalcio, kurie užtikrina sveikus ir stiprius kaulus.

Gaminimo eiga

1. Pekino kopūstą supjaustykite maždaug 2,5 cm juostelėmis, sudėkite į dubenį ir sumaišykite su šaukštu druskos, atidėkite į šalį vienai valandai.

2. Tuo tarpu pasigaminkite specialią kimči pastą – nedideliame dubenyje sumaišykite sutraiškytą česnaką, tarkuotą imbierą, čili padažą arba pastą, cukrų ir ryžių actą, jeigu naudojate, supilkite ir azijietišką žuvies padažą.

3. Po valandos kopūstą išimkite iš dubens ir nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu, kiekvieną juostelę gerai nusausinkite ir leiskite bent trumpam išdžiūti.

4. Tuomet į didelį dubenį suberkite stambiai tarkuotus ridikėlius ir morkas (pastarąsias galite pjaustyti taip, kad gautųsi maži pagaliukai), sudėkite ir smulkiai pjaustytus laiškinius svogūnus, Pekino kopūsto juosteles ir paruoštą kimči pastą bei gerai išmaišykite.

5. Kimči galite patiekti iš karto arba sudėkite į stiklainį ir fermentuokite. Uždarytą stiklainį reikia per naktį arba parą laiko laikyti kambario temperatūroje ir tuomet atvėsinti laikant šaldytuve. Šaldytuve kimči galite laikyti iki 2 savaičių.

Skanaus!

Receptu dalijasi „Lidl“.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai