Ingredientai
šviežių bulvių
500
g
kiaušinio
1
vnt.
miltų
110
g
sviesto
30
g
grietinės
80
g
druskos
žiupsnelis
maltų juodųjų pipirų
žiupsnelis
Gaminimo eiga
1. Bulves su lupenomis išvirkite pasūdytame vandenyje. Dar karštas bulves sutrinkite elektriniu trintuvu ir palaukite, kol atvės.
2. Tuomet įmuškite kiaušinius, suberkite prieskonius, viską išmaišykite, po to suberkite miltus ir išminkykite tešlą.
3. Ant gausiai miltais apibarstyto stalo iš tešlos suformuokite apie 1 cm pločio virveles ir supjaustykite jas 1 cm ilgio gabalėliais.
4. Išdėliokite šiuškes ant miltuotos kepimo skardos ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C, maždaug 25 min. Praėjus 15 minučių, gabalėlius apverskite.
5. Iškepusias šiuškes perkelkite į karščiui atsparų indą, paviršių padenkite sviestu bei grietine ir kepkite orkaitėje dar 10 min.
Skanaus!
Receptu dalijasi „Iki“.
Atsiliepimai