Ingredientai

Kvietiniai miltai 2 stiklinės
Aliejus 6 šaukštai
Druska 1.5 šaukštelio
Cukrus 1 šaukštas
Vanduo 250 ml
Krakmolas 1 šaukštas
Čiobreliai 1 šaukštelis
Česnakai 1 skiltelė
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Kambario temperatūros miltus sumaišykite su druska, cukrumi ir sausomis mielėmis. Vandenį pašildykite iki 40 oC temperatūros, suberkite miltus su mielėmis ir užmaišykite vienalytę tešlą. Pamažu supilkite 5 šaukštus aliejaus, vėl gerai išmaišykite.

Dubenį su tešla uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite valandai pastovėti šiltoje vietoje, kad tešla pakiltų (jos tūris turi padvigubėti).

Svogūną su česnaku susmulkinkite, pakepinkite šaukšte įkaitinto aliejaus, kol jie taps gelsvos spalvos, pagardinkite druska, pipirais ir atšaldykite. Tada sumaišykite su iš aliejaus išgriebtais, nuvarvintais ir smulkintais pomidorais. Viską įmaišykite į tešlą ir palikite dar valandai pakilti.

Paskutinį kartą tešlą išminkykite, padarykite apvalų kepaliuką, dėkite jį į skardą, išklotą kepimo popieriumi, vėl uždenkite rankšluosčiu ir 20 min. palaikykite šiltoje vietoje.

Pakilusią duoną kepaliuko viršuje atsargiai kryžmai įpjaukite (geriausia tai daryti aštriu ir švariu skutimosi peiliuku), labai švelniai perbraukite pasūdytame (iš likusios druskos) vandenyje suvilgytomis rankomis ir pašaukite į 200 oC temperatūros orkaitę. Kepkite apie 40 min. Išėmę iš orkaitės, duoną užklokite rankšluosčiu ir palikite atvėsti.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai