Ingredientai
„Visas pasaulis šiandien yra lengvai išprotėjęs dėl Dubajaus šokolado“, – sako tinklaraščio „Ragautoja“ autorė Augustė Sudeikienė, nutarusi pasigaminti jo ir įvertinti, ar jis tikrai vertas tokio dėmesio. – Gamybos procesas labai paprastas. Gal sunkiausia dalis buvo rasti ingredientų, nes tiek pistacijų pastos, tiek kataifi tešlos ne kiekvienoje parduotuvėje yra.“ Tad išbandykite receptą ir pasigaminkite Dubajaus šokoladą namuose.
Gaminimo eiga
Pirmiausiai išlydome truputį balto šokolado ir juo pašlakstome formelę. Jeigu šokoladas sunkiai lydosi - įdėkite pusę šaukštelio kokosų aliejaus. Dedame formelę į šaldytuvą ar šaldiklį, kad šokoladas sustingtų.
Tuomet išsilydome pusę juodojo ir pieninio šokolado ir jį pasklaidome formoje. Dar pasistengiame pasklaidyti į šonus, kad susidarytų ir šokolado šoninės sienelės. Vėl dedame formą į šaldytuvą sustingti.
Kol šokoladas stingsta, pasiruošiame įdarą. Kataifi tešlą supjaustome gan smulkiai. Keptuvėje išlydome sviestą ir jame apkepiname tešlą iki kol ji gražiai paruduos ir taps traški. Į dubenį beriame apkeptą tešlą, pilame truputį pašildytą pistacijų kremą, tahini, smulkintas pistacijas. Viską gerai išmaišome.
Įdarą sudedame į sustingusią šokolado formelę, truputį paspaudžiame šaukštu. Ant viršaus užliejame išlydytą likusį pieninį ir juodąjį šokoladą. Dedame į šaldytuvą porai valandų sustingti. Atsargiai ištraukiame iš formelės ir skanaujame!
„Rezultatas yra wow! Tobulai skanu, labai trašku – rekomenduoju pamėginti visiems smaližiams“, – sako Augustė.