Ingredientai

Šviežia vėgėlė (arba džiovinta 50 g) 100 g
Česnakas 1 skiltelė
Bulvės 100 g
Mirkyti žirniai su luobele 80 g
Mirkytos baltosios pupelės 80 g
Smulkinti krapai arba šakelė peletrūno žiupsnelis
Porcijos: 1
Išėjus ledams ir pradėjus žvejybą mariose, svečiams, šventėms, vestuvėms, krikštynoms dreverniškiai šiupinį ruošdavo su unguriu.

Gaminimo eiga

1. Žirnius ir pupeles per naktį išmirkyti.

2. Į puodą įpilti 5 g aliejaus, įmesti česnako skiltelę, smulkiai supjaustytus svogūnus, mažais kubeliais supjaustytas morkas ir pakepinti, kad daržovės suminkštėtų.

3. Tada suberti išmirkytus žirnius ir pupeles, lauro lapą ir kvapiuosius pipirus, užpilti 100 g vandens, uždengti dangtį ir troškinti tol, kol suminkštės pupelės.

4. Po to sudėti gabalais supjaustytas nuskustas bulves ir troškinti, kol suminkštės bulvės, pagardinti druska.

5. Džiovintą vėgėlę atmirkyti vandenyje, nuspausti drėgmę, supjaustyti gabalais ir apkepinti aliejuje arba perpus su kaimiškai lydytu sviestu. Keptus vėgėlės gabalus sudėti į atskirą dubenį.

6. Pabaigai – ant viršaus uždėti keptus vėgėlės gabalus, užbarstyti žiupsnelį smulkintų krapų arba uždėti šakelę peletrūno.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai