Ingredientai
KEKSUI:
natūralaus jogurto
275
g
miltų
180
g
cukraus
125
g
saulėgrąžų aliejaus
120
ml
kiaušiniai
3
vnt.
kepimo miltelių
2
a. š.
nutarkuotos citrinos žievelės (reikės ~2 citrinų)
2
a. š.
vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto
0.5
a. š.
smulkios druskos
a. š.
SIRUPUI:
citrinos sulčių
75
ml
cukraus
65
g
GLAJUI:
cukraus pudros
240
ml
citrinos sulčių
2
v. š.
Neišpasakytai minkštas, drėgnas ir labai gaivaus skonio keksas, kurį įsimylėsite nuo pirmojo kąsnelio! Nebijokite naudoti citrinų ne tik pačiam keksui, bet ir sirupui bei glajui, kadangi citrinos skonis būna tikrai ne per stiprus, bet kaip tik labai gaivus.
Gaminimo eiga
Jei neturite kepimo indo aukštais kraštais, tuomet naudokite keksiukų formeles arba gilesnę kepimo formą. Tik tuomet kepimo laikas turėtų būti žymiai trumpesnis.
Gaminimas:
- Orkaitę įkaitiname iki 180 C.
- Viename dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius ir druską.
- Kitame dubenyje sumaišome jogurtą, cukrų, kiaušinius, citrinos žievelę ir vanilę. Miltų mišinį įsijojame į jogurto masę ir lėtai išmaišome. Šaukštu įmaišome aliejų.
- Pailgą kepimo formą aukštesniais kraštais patepame sviestu ir pabarstome miltais. Supilame tešlą ir kepame įkaitintoje orkaitėje 50 min. Kepimo pabaigoje patikriname mediniu krapštuku, ar keksas iškepęs. Kai keksas iškepa, išimame iš orkaitės ir paliekame formoje 10 min. ataušti. Po to atsargiai išimame iš kepimo formos ir padedame ant grotelių, o groteles uždedame ant lėkštės.
- Sirupas – į nedidelį prikaistuvį supilame citrinos sultis ir cukrų, kaitiname ant silpnos ugnies, kol cukrus ištirpsta. Paliekame šiek tiek atvėsti. Sirupą pamažu užpilame ant dar šilto kekso naudodami šaukštą. Kai sirupas nuo kekso nubėga į lėkštę, galima keksą sulaistyti dar kelis kartus. Po to keksą paliekame visiškai atvėsti.
- Glajus: glajui skirtus ingredientus sumaišome viename dubenėlyje ir užpilame ant kekso.
Skanaus!
Atsiliepimai