Ingredientai
Dorados
2 vnt.
Vyšniniai pomidorai
400 g
Morkos
2 vnt.
Raudonasis svogūnas
1 vnt.
Česnakas
4 skiltelės
Alyvuogių aliejus
4 v. š.
Citrina
1 vnt.
Porcijos: 2
Panorus pietums ar vakarienei žuvies, gaminkita doradą. Tai jūrinė žuvis, pasižyminti išskirtiniu aromatu ir švelnaus skonio mėsa, o ją paruošti nėra sudėtinga. Patiekite doradą su keptomis daržovėmis.
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Morkas nuskuskite ir supjaustykite kubeliais, svogūną – ketvirčiais. Visas daržoves sumaišykite su 2 šaukštais aliejaus, šiek tiek pabarstykite druska. Jeigu norite – ir mėgstamais prieskoniais.
Žuvyse atsargiai padarykite po 2 įpjovas. Jas patepkite likusiu aliejumi ir pabarstykite druska. Ant žuvies išdėliokite citrinos griežinėlius.
Sudėkite visus ingredientus į kepimo skardą ir kepkite 30-35 min.
Receptu dalijasi „Iki“