Ingredientai

Cukrus 1 stiklinė
Vanilinis cukrus 1 šaukštas
Želatina 3 šaukštai
Braškės 2 stiklinės
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

Pirktinį biskvitą padalinti į tris dalis ir sudėti į sudedamą torto formą. Sulaistymui imama stiklinė stiprios ir labai saldžios arbatos, pagal skonį įlašinama citrinos sulčių, 1-2 šaukštai kokio nors likerio ar konjako, viskas gerai sumaišoma. Gautu skysčiu palaistomas biskvitas. Ant viršaus dedamos braškės ir viskas užpilama kefyriniu kremu. Toliau dedamas kitas biskvitas ir procesas kartojamas.

Kremui želatiną reikia užpilti puse stiklinės šalto vandens ir palikti 30-40 min. Po to ant mažos ugnies užvirti nuolat maišant ir atvėsinti iki kambario temperatūros. Kefyrą, grietinę, cukrų ir vanilinį kremą sumaišyti gan dideliame inde ir plakti 5-6 min. Toliau plakant lėtai supilti želatiną. Plakti dar 4-5 min.

Padėti šaltai 3 valandoms.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Morkų tortas su anakardžių kremu
Reikia pasistengti
1 val.

Morkų tortas su anakardžių kremu

Šokoladinis raugintų kopūstų tortas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Šokoladinis raugintų kopūstų tortas

Ananasinis tortas su sviestiniu kremu
Reikia pasistengti
2 val.

Ananasinis tortas su sviestiniu kremu