Ingredientai
Sviestas
300
g
Miltai
440
g
Kepimo milteliai
3
šaukšteliai
Druska
1
šaukštelis
Cinamonas
1
šaukštelis
Muskato riešutas
šaukštelis
Cukrus
380
g
Vanilinis cukrus
1
pakelis
Kiaušiniai
4
vnt.
Kriaušės
3
vnt.
Bruknės
200
ml
Baltasis šokoladas
100
g
Porcijos: 12
Gaminimo eiga
Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Ištepkite didelę pyrago formą sviestu. Kriaušes nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną ir muskato riešutą. Suplakite margariną su cukrumi ir toliau plakdami įmuškite po vieną kiaušinį.
Mediniu šaukštu įmaišykite kriaušių kubelius ir uogas. Pabaigoje suberkite miltų mišinį ir suplakite tešlą į vientisą masę. Sukrėskite į paruoštą formą ir kepkite 1,5 valandos.
Leiskite 30 min atvėsti formoje, po to apverskite formą ir pyragą atsargiai išimkite. Papuoškite tirpintu baltuoju šokoladu arba cukraus pudra.
Atsiliepimai