Gaminimo eiga

Šiam patiekalui reikės lavašo, švelnios varškės, miško uogų ir obuolių.

Galima naudoti vieną didelę apvalią kepimo formelę arba porą mažesnių 7-10 cm. Iš pradžių supjaustome lavašą į apskritimus, kad jie apklotų kepimo formelę ir liktų 2-4 cm perteklius.

Į dubenį plakimui įmušame tris kiaušinio baltymus, įdedame du šaukštus cukraus, vieną šaukštą vanilinio cukraus ir išplakame iki purumo.

Į atskirą dubenį su varške įdedame tris šaukštus cukraus miltelių, su mikseriu gerai išmaišome ir į išmaišytą varškę įdedame suplaktus baltymus. Viską dar kartą gerai išmaišome.

Nulupame obuolį, išimame sėklas ir supjaustome mažais gabaliukais. Vietoje obuolio galima naudoti kriaušę.

Supjaustytą obuolį sudedame į kepimo formeles su lavašu, o ant viršaus užkrečiame varškės ir baltymų mišinį.

Dedame kepti į iki 185 C įkaitintą orkaitę ir kepame 20-25 minutes. Iškepusį desertą apibarstome cukraus milteliais, papuošiame granatų sėklomis, miško uogomis ir mėtos lapeliais.

Virtuvės mitų griovėjai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Vaikystės spurgos
Lengvai paruošiamas
20 min.

Vaikystės spurgos

Troškintas karpis
Lengvai paruošiamas
1 val.

Troškintas karpis

Orkaitėje keptas karpis su daržovėmis
Lengvai paruošiamas
1 val.

Orkaitėje keptas karpis su daržovėmis