Ingredientai
Avinžirniai (virti)
400
g
Pomidorai
4
vnt.
Migdolai
75
g
Džiovintos slyvos
75
g
Imbiero šaknis
2
šaukštai
Česnakai
3
skiltelės
Cukinijos
2
vnt.
Alyvuogių aliejus
2
šaukštai
Citrinų sultys
2
šaukštai
Pomidorų padažas
2
šaukštai
Aitriosios paprikos milteliai
1
šaukštelis
Cinamonas
2
šaukšteliai
Medus
1
šaukštas
Kalendros (šviežios)
sauja
Druska
pagal skonį
Porcijos: 4
Labai kvapnus daržovių, džiovintų slyvų ir avinžirnių troškinys.
Gaminimo eiga
Įkaitinkite aliejų, įmaišykite citrinos sultis ir pomidorų padažą, aitriųjų pipirų miltelius ir cinamoną. Pabarstykite druska ir pipirais. Sudėkite pomidorus ir paprikas, uždenkite. Kartais pamaišydami kaitinkite apie 25 min.
Tada įmaišykite migdolus, džiovintas slyvas, imbierą bei česnaką ir pakaitinkite dar 15 min.
Galiausiai sudėkite cukinijas ir avinžirnius, pamaišykite ir pakaitinkite apie 10 min. Nuimkite nuo ugnies, įmaišykite medų ir pabarstykite kalendra.
P.S. Pomidorus galite naudoti konservuotus.
Atsiliepimai