Ingredientai
Agurkai
2 kg
Didesnių svogūnų
1 kg
Pjaustyti pomidorai
1 kg
Perlinės kruopos
800 g
Acto
200 g
Druskos ir pipirų pagal skonį
2 šaukštas
Cukraus
300 g
Aliejaus
1 stiklinė
Gaminimo eiga
Svogūnus supjaustykite kubeliais, morkas sutarkuokite ir kartu su svogūnais pakepinkite aliejuje.
Agurkus supjaustykite kubeliais. Jei agurkai pernokę, juos nulupkite ir išimkite sėklas.
Pomidorus nuplikykite, palaikykite porą minučių verdančiame vandenyje ir, greitai panardinę į šaltą vandenį, nulupkite.
Perlines kruopas išmirkykite ir išvirkite. Tada sudėkite daržoves, supilkite actą, suberkite druską bei cukrų. Nuolat maišydami virkite apie 30 min. Jei kruopos atrodo per sausos, įpilkite dar 1–2 stiklines vandens.
Troškinį sudėkite į iškaitintus stiklainius ir sandariai uždarykite.