Kas vėsiu metų laiku gali būti geriau, jeigu ne lėkštė karštos ir kvapnios daržovių sriubos, kuri ne tik sušildo, bet ir pakelia nuotaiką. Patiekite daržovių sriubą apibarstę skrudinta šonine bei mėgstamos duonos riekelėmis.

Gaminimo eiga

1. Supjaustykite šoninę mažesniais gabalėliais. Nulupkite ir susmulkinkite daržoves: svogūnus, morkas, salierus bei česnaką.

2. Puode įkaitinkite šaukštą alyvuogių aliejaus, pakepinkite šoninę ir perkelkite ją ant popierinio rankšluosčio, kad šis sugertų riebalų perteklių.

3. Į puodą su iš šoninės išsiskyrusiais riebalais suberkite svogūnus ir porą minučių juos pakepinkite. Suberkite česnaką, morkas, salierus, dar porą minučių pakepinkite, tuomet suberkite maltas paprikas, žirnius ir lęšius. Viską užpilkite daržovių sultiniu, sumažinkite kaitrą ir virkite 15–20 minučių.

4. Pagardinkite sriubą pipirais ir druska (prieš sūdant, paragaukite – jei sultinys pakankamai sūrus, druskos gali ir nereikėti). Viską sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos, kreminės masės ir patiekite su petražolėmis, skrudinta šonine bei mėgstamos duonos riekelėmis.

Receptu dalijasi IKI.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai