Italų virtuvės šefas Gian Luca siūlo pasigaminti lengvą, tačiau sotų daržovių pyragą, kuriam ypatingą skonį suteiks vieni skaniausių ir visus metus randami portobelo grybai. Daržovių pyragą valgykite tiek šiltą, tiek šaltą.

Gaminimo eiga

  • Nedideles bulves perpjauti į keturias dalis ir išvirti vandenyje su druska ir daržovių sultinio kubeliu.

  • Įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi šiek tiek apkepti česnako skilteles, šalaviją ir rozmariną, kad aliejus įgautų skonio ir kvapo.
    Tuomet sudėti stambiai pjaustytus portobelo grybus ir smulkintą kopūstą, prieš tai iš keptuvės išėmus prieskonines žoleles.

  • Troškinti, kol daržovės suminkštės. Galima šiek tiek įpilti sultinio, kuriame verda bulvės bei šlakelį balzaminio acto. Pagardinti druska ir pipirais.

  • Į kepimo formą sluoksniais dėti virtas ir nusunktas bulves, ant jų – sūrį, keptas daržoves, vėl sūrio sluoksnį ir dar bulvių. Galima šiek tiek paspausti.

  • Sluoksniuotą tešlą supjaustyti 1,5–2 cm pločio juostelėmis ir pinti kaip pintinę. Turime gauti pintą kvadratą, kuris padengs pyrago paviršių. Gauta pyne padengti visą įdaro paviršių ir aptepti kiaušinio plakiniu. Kepti iki 190 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.