Ingredientai
Miltų
1 puodelis
Pilno grūdo miltai
1 puodelis
Kepimo milteliai
3 a. š.
Česnako milteliai
1 šaukštelis
Paprikos milteliai
1 šaukštelis
Druskos ir pipirų pagal skonį
0.5 a. š.
Kiaušiniai
2 vnt.
Pienas
1 puodelis
Alyvuogių aliejus
0.3 stiklinės
Morka
1 vnt.
Vidutinio dydžio cukinija
1 vnt.
Vidutinio dydžio svogūnas
1 vnt.
Mėgstamas tarkuotas sūris
1.25 stiklinės
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Pasiruoškite 12-ai keksiukų iškepti skirtą formelę.
2. Sutarkuokite svogūną, cukiniją ir morką. Iš tarkuotų daržovių išspauskite sulčių perteklių. Sutarkuokite sūrį.
3. Dideliame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: miltus, prieskonius ir kepimo miltelius.
4. Kitame dubenyje išplakite kitus ingredientus: aliejų, pieną ir kiaušinius. Šį plakinį sumaišykite su sausais ingredientais. Į gautą mišinį įmaišykite tarkuotas daržoves ir 1 puodelį tarkuoto sūrio.
5. Gautą tešlą supilkite į keksiukų formą. Kiekvieną keksiuką prieš kepant apibarstykite likusiu sūriu. Viską kepkite apie 20-25 minutes. Prieš valgant – leiskite jiems atvėsti.