Balandėliai - dažnai ruošiamas patiekalas ne tik namuose, bet ir kavinėse. Studijos „Sulieknėk sveikai“ vadovė, sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė atkreipia dėmesį į balandėlių sudėtį bei su kuo juos valgome. Tradiciniai balandėliai gaminami iš kopūstų, šlifuotų ryžių bei mėsos ir šalia jų į lėkštę įsidedame bulvių bei rieboko padažo. Gaunamas ypatingai sunkiai virškinamas ir kaloringas derinys. Taigi siūlome kitokį, sveiką ir skrandžio neapsunkinantį balandėlių receptą.

Gaminimo eiga

Išverdame visą kopūstą 10-20 min. Atskiriame jo lapus. Stambia tarka sutarkuojame morką ir cukiniją bei gabaliukais supjaustome papriką. Pusę saliero stiebo smulkiai supjaustome, taip pat visą galvą svogūno, česnako pagal skonį bei patroškiname su šiek tiek aliejaus.

Šalia keletą sekundžių pakepiname prieskonius: ožragę ir kumyną. Sumaišome keptuvėje, įpilame šiek tiek aliejaus, įdedame druskos ir iš karto supilame likusias daržoves bei troškiname ~8-10 min.

Suvyniojame pakepintas daržovės į kopūstų lapus , t.y. padarome balandėlius, sudedame į didelį puodą, įberiame druskos. Troškiname apie ~15-25 min. Skanu valgyti su šviežių daržovių salotomis arba virtais ar garintais natūraliais ryžiais.

Galima paskaninti grietine ar verdant galima įdėti šiek tiek pomidorų pastos (ne padažo!).

sulieknek.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai