Ingredientai

Česnakai 2 skiltelės
Ožragė žiupsnelis
Kuminai žiupsnelis
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Porcijos: 2
Balandėliai dažnai ruošiamas patiekalas ne tik namuose, bet ir kavinėse. Studijos “Sulieknėk sveikai” vadovė, sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė atkreipia dėmesį, į balandėlių sudėtį bei su kuo juos valgome. Tradiciniai balandėliai gaminami iš kopūstų, šlifuotų ryžių bei mėsos ir šalia jų į lėkštę įsidedame bulvių bei rieboko padažo. Gaunamas ypatingai sunkiai virškinamas ir kaloringas derinys. Taigi siūlome kitokį, sveiką ir skrandžio neapsunkinantį balandėlių receptą.

Gaminimo eiga

Išverdame visą kopūstą 10-20 min.

Atskiriame jo lapus.

Stambia tarka sutarkuojame morką ir cukiniją bei gabaliukais supjaustome papriką.

Pusę saliero stiebo smulkiai supjaustome, taip pat visą galvą svogūno, česnako pagal skonį bei patroškiname su šiek tiek aliejaus.

Šalia keletą sekundžių pakepiname prieskonius: ožragę ir kumyną.

Sumaišome keptuvėje, įpilame šiek tiek aliejaus, įdedame druskos ir iš karto.

Supilame likusias daržoves bei troškiname ~8-10 min.

Suvyniojame pakepintas daržovės į kopūstų lapus , t.y. padarome balandelius, sudedame į didelį puodą, įberiame druskos.

Troškiname apie ~15-25 min.

Skanu valgyti su:
- šviežių daržovių salotomis ir/arba
- virtais ar garintais naturaliais ryžiais

Galima paskaninti:
- grietine ar/ir
- verdant galima įdėti šiek tiek pomidorų pastos (ne padažo!).

sulieknek.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Veršienos troškinys su daržovėmis
Lengvai paruošiamas
1 val.

Veršienos troškinys su daržovėmis

Lęšių ir baklažanų troškinys
Lengvai paruošiamas
1 val.

Lęšių ir baklažanų troškinys

Marokietiškas jautienos troškinys
Lengvai paruošiamas
1 val.

Marokietiškas jautienos troškinys

Venckų šiupinys su riebia kiauliena
Lengvai paruošiamas
1 val.

Venckų šiupinys su riebia kiauliena