Ingredientai
Gaminimo eiga
Išverdame visą kopūstą 10-20 min.
Atskiriame jo lapus.
Stambia tarka sutarkuojame morką ir cukiniją bei gabaliukais supjaustome papriką.
Pusę saliero stiebo smulkiai supjaustome, taip pat visą galvą svogūno, česnako pagal skonį bei patroškiname su šiek tiek aliejaus.
Šalia keletą sekundžių pakepiname prieskonius: ožragę ir kumyną.
Sumaišome keptuvėje, įpilame šiek tiek aliejaus, įdedame druskos ir iš karto.
Supilame likusias daržoves bei troškiname ~8-10 min.
Suvyniojame pakepintas daržovės į kopūstų lapus , t.y. padarome balandelius, sudedame į didelį puodą, įberiame druskos.
Troškiname apie ~15-25 min.
Skanu valgyti su:
- šviežių daržovių salotomis ir/arba
- virtais ar garintais naturaliais ryžiais
Galima paskaninti:
- grietine ar/ir
- verdant galima įdėti šiek tiek pomidorų pastos (ne padažo!).
Atsiliepimai