Ingredientai
Žirnių miltai
1
šaukštas
Citrinų sultys
1
šaukštas
Kuminai
1
šaukštelis
Druska
1
šaukštelis
Čili pipirai
1
vnt.
Vanduo
135
ml
Žemės riešutai (malti)
3
šaukštai
Cukinijos
1
vnt.
Aliejus
500
ml
Gaminimo eiga
Suberkite į lėkštę miltus, įpilkite aliejaus, citrinos sulčių, suberkite kuminus, smulkintą žalią pipirą, įberkite druskos ir išmaišykite. Plakdami trintuvu supilkite aštuonis šaukštus vandens, kol tešla pasidarys vientisa. Supilkite likusį vandenį ir tol plakite, kol tešla pasidarys grietinėlės konsistencijos.
Uždenkite dubenį ir palikite 10 – 15 min. pastovėti. Paskui vėl paplakite, suberkite žemės riešutus ir išmaišykite. Įpilkite į keptuvę aliejaus (7 – 8 cm) ir įkaitinkite iki 170 – 180 laipsnių. Pamerkite 6 – 8 cukinijų žiedus į tešlą, paskui dėkite į keptuvę. Apkepkite 3 – 4 minutes.
Atsiliepimai