Ingredientai

gabalėliai ananaso savose sultyse vnt.
svogūnas 1 vnt.
pomidorų savose sultyse 200 g
česnako 2 skiltelės
balzaminio acto 1 šaukštas
špinatų sauja
pieno 1 stiklinė
tarkuoto kietojo sūrio 1 stiklinė
miltų 2 v. š.
sviesto 3 v. š.
druskos pagal skonį
pipirų pagal skonį
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

1. Vištieną supjaustykite nedideliais kubeliais, padruskinkite ir papipirinkite. Svogūną ir česnaką supjaustykite smulkiais kubeliais. Įkaitinkite keptuvę ir suberkite kepti svogūną ir česnakus, vis pamaišykite ir kepkite, kol svogūnas pagels. Suberkite vištieną ir kepinkite toliau.

2. Vištienai pakepus apie 7 min., sudėkite pomidorus ir kelis šaukštus jų sulčių. Pamaišykite ir uždenkite dangčiu.

3. Kol keptuvėje viskas troškinasi, susipjaustykite kubeliais ananasus. Suberkite į keptuvę. Truputį berkite druskos ir pipirų. Ir viską patroškinkite dar 5 min.

4, Kol viskas troškinasi, su skustuku išskuskite iš cukinijos juosteles.

5. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių.

6. Keptuvę nutraukite nuo kaitros ir suberkite viską į dubenį, ragaukite, ar nieko netrūksta. Įpilkite kelis lašelius balzaminio acto ir sudėkite perplautus špinatus. Išmaišykite.

7. Į kepimo skardą dėkite šaukštą sviesto, ištepkite rankomis visą skardą. Cukinijos juosteles dėkite vieną prie kitos, susukę į rutuliuką.

8. Po šaukštą dėkite į cukinijos juostelių rutuliukus įdaro. Ir taip padarykite su visais.
9. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 15 min.

10. Į puodą dėkite visą likusį sviestą, dėkite ant kaitros ir laukite, kol ištirps. Dėkite miltus ir viską maišykite, supilkite pieną, nenustodami maišyti. Maišykite, kol padažas sutirštės, ir suberkite sūrį ir viską maišykite, kol sūris ištirps. Dėkite truputį druskos ir nutraukite nuo kaitros.

11. Ištraukite skardą iš orkaitės ir užpilkite padažu.

Receptas iš P. Strasevičiaus knygos „Pauliaus vaišės“.

Tinklaraštis „Kitchen Obsession“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai