Ingredientai
Cukinijos
5
kg
Morkos
1
kg
Česnakai pjaustyti
1
stiklinė
Svogūnai pjaustyti
1
stiklinė
Pomidorų padažas
0.5
l
Cukrus
1
stiklinė
Aliejus
0.6
l
Druska
100
g
Aitriosios paprikos milteliai
1
šaukštas
Actas
200
g
Dėkojame DELFI skaitytojai Anei už receptą! Šis cukinijų pagardas labai tiks prie mėsos, ryžių ar makaronų.
Gaminimo eiga
Sutarkuoti aguročius be sėklų ir žievės (galima per burokinę arba per bulvių tarką). Susmulkinti česnakus ir svogūnus.
Sutarkuoti per burokinę tarką morkas. Sudėti viską į 15 litrų puodą (arba, sumaišius viską, paskirstyti į mažesnius puodus) ir 1 val. virti kartais pamaišant. Sudėti į pasterilizuotus stiklainius. Po to apvertus uždengti šiltai ir laikyti kol atšals. Šis pagardas tinka prie įvairių kepsnių. Galima naudoti ryžių troškiniui.
Paprasta, greita ir labai labai gardu!
Atsiliepimai