Gaivios ir sveikos salotos.

Gaminimo eiga

Užpilui sudėkite į trintuvo indą smulkintų kalendros lapelių, įpilkite citrinos sultis, sudėkite kiaušinį, garstyčias, sutrinkite. Tebeplakdami pamažu supilkite kukurūzų aliejų, toliau plakite, kol sutirštės. Suberkite pipirus ir tarkuotą citrinos žievelę.

Pasigamintą užpilą mažiausiai valandai pastatykite į šaldytuvą.

Pievagrybius nulupkite, nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite plonais griežinėliais.

Cukinijas perpjaukite perpus, paskui supjaustykite riekelėmis.

Baltąjį ridiką nulupkite, supjaustykite plonais kaip spagečiai siūleliais, svogūną – plonais pusžiedžiais.

Daržoves ir grybus sumaišykite, apibarstykite druska ir malta paprika, apšlakstykite citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi. Palikite 5 min. pastovėti.

Špinatus supjaustykite, sumaišykite su grybais ir daržovėmis. Išdėliokite salotas į lėkštes, užpilą patiekite atskirai.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Gaivios vištienos ir ananasų salotos
Lengvai paruošiamas
20 min.

Gaivios vištienos ir ananasų salotos

Grūdėta varškė su krabų mėsa
Lengvai paruošiamas
10 min.

Grūdėta varškė su krabų mėsa

Ispaniškos bulvių salotos su tunu
Lengvai paruošiamas
1 val.

Ispaniškos bulvių salotos su tunu

Agurkų ir avokadų salotos
Lengvai paruošiamas
20 min.

Agurkų ir avokadų salotos