Ingredientai
Cukinijos
2
vnt.
Česnakas
2
skiltelės
Kiaušiniai
1
vnt.
Miltai
5
v. š.
Druska
0.5
a. š.
Pipirai
0.25
a. š.
Varškė
100
g
Saulėje džiovinti pomidorai
8
vnt.
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
1. Stambia tarka sutarkuojame cukinijas ir per marlę nuspaudžiame kiek įmanoma daugiau skysčio – spauskite stipriai, kad cukinija liktų kuo sausesnė. Tuomet varškės sūrį ir saulėje džiovintus pomidorus supjaustome smulkiais kubeliais.
2. Į dubenį dedame tarkuotą cukiniją, tarkuotą česnaką, mušame kiaušinį, miltus, druską, pipirus, varškės sūrį ir saulėje džiovintus pomidorus. Viską gerai išmaišome.
3. Keptuvėje įkaitiname aliejų, cukinijų blynelius formuojame į keptuvę dėdami po didelį šaukštą paruoštos masės. Kepame ant vidutinės ugnies po 4–5 minutes iš abiejų pusių, kol blyneliai gražiai apskrunda. Iškepusius blynus dedame ant popierinių rankšluosčių – taip pašalinamas nereikalingas riebalų perteklius.
Skanaus!
Atsiliepimai