Porcijos: 4
Jei norite puraus ir minkšto patiekalo, rinkitės cukinijų blynų receptą. Be to, tai sveikatai palankus patiekalas. Cukinijų blynus patiekite su graikišku jogurtu, grietine ar valgykite vienus.

Gaminimo eiga

1. Stambia tarka sutarkuojame cukinijas ir per marlę nuspaudžiame kiek įmanoma daugiau skysčio – spauskite stipriai, kad cukinija liktų kuo sausesnė. Tuomet varškės sūrį ir saulėje džiovintus pomidorus supjaustome smulkiais kubeliais.

2. Į dubenį dedame tarkuotą cukiniją, tarkuotą česnaką, mušame kiaušinį, miltus, druską, pipirus, varškės sūrį ir saulėje džiovintus pomidorus. Viską gerai išmaišome.

3. Keptuvėje įkaitiname aliejų, cukinijų blynelius formuojame į keptuvę dėdami po didelį šaukštą paruoštos masės. Kepame ant vidutinės ugnies po 4–5 minutes iš abiejų pusių, kol blyneliai gražiai apskrunda. Iškepusius blynus dedame ant popierinių rankšluosčių – taip pašalinamas nereikalingas riebalų perteklius.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai