Ingredientai
Jaunos nedidelės cukinijos
2
vnt.
Lašišos filė
200
g
Kiaušiniai
1
vnt.
Kalendros (galima pakeisti petražolėmis)
sauja
Miltai
2
v. š.
Druska
žiupsnelis
Šviežiai malti juodieji pipirai
pagal skonį
Aliejus (kepti)
Porcijos: 2
Gaminimo eiga
1. Cukiniją sutarkuoti burokine tarka, sudėti į indą.
2. Lašišą supjaustyti ~2 cm dydžio kubeliais, sudėti kartu su cukinija.
3. Kalendrą supjaustyti (galima stambiau), pasiliekant kelis lapelius papuošimui. Ji taip pat keliauja į indą.
4. Įmušti kiaušinį, dosniai įberti juodujų pipirų ir truputį druskos. Viską gerai išmaišyti. Dėti 2 šaukštus miltų ir vėlgi viską išmaišyti.
5. Keptuvėje įkaitinti šaukštą aliejaus (kepimui naudoju kokosų), šaukštu kabinti paplotėlių masę ir dėti į keptuvę. Blynelių išeis apie 6 – tai priklausys nuo to, kokio dydžio jie bus. Kepti apie 5 minutes iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus.
Atsiliepimai