Ingredientai

Kiaušiniai 3 vnt.
Kvietiniai miltai 0.75 puodelio
Didelis svogūnas 1 vnt.
Tarkuotas čederio sūris 0.5 puodelio
Kiaulienos kumpis 100 g
Jūros druska pagal skonį
Malti juodieji pipirai pagal skonį
Porcijos: 6
Apkepas išeina minkštas ir pakankamai drėgnas, todėl itin svarbu nusunkti tarkuotas cukinijas. Likučius dedame į sandarias maisto dėžutes ir laikome šaldytuve iki keleto dienų. Apkepas išlieka skanus net ir pašildytas mikrobangų krosnelėje. Valgome arba vieną, arba su šviežiomis salotomis. Taip pat galima gabalėlį neštis pietums į darbą, pietų dėžutėje su kalnu jūsų pasirinktų salotų.

Gaminimo eiga

1. Dubenyje išplakame kiaušinius. Supilame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir viską išmaišome.

2. Susmulkiname svogūną, kumpį, sūrį ir viską suberiame į kiaušinius. Vėl išmaišome.

3. Sutarkuojame cukiniją, nusunkiame cukinijos sultis, jas išpilame ir kiek įmanoma sausesnę cukiniją suberiame į kiaušinius. Įberiame druskos, pipirų pagal skoni ir viską išmaišome.

4. Nedidelę kepimo formą patiesiame kepimo popieriumi ir supilame paruoštą tešlą. Kepame apkepą 50 minučių 180°C orkaitėje.

Tinklaraštis „Skaniai sveikai“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai