Ingredientai

Česnakai skiltelė
Baltieji malti pipirai žiupsnelis
Rozmarinai žiupsnelis
Druska žiupsnelis
Taip paruoštas cukinijas galima naudoti garnyrams prie žuvies ar mėsos, valgyti kaip pagrindinį patiekalą, dėti ant sumuštinio ir t.t. Niekada nemėgau šios daržovės, nes kepdama ji sugeria visus įmanomu riebalus, tačiau sumaniau pagudrauti ir rezultatu likau sužavėta. Naudoju jaunas cukinijas – nestorapilves, be didelių sėklų, žodžiu kuo mažesnės – tuo skaniau.

Gaminimo eiga

Supjaustau 2-3 cukinijas apie 1-1,5cm riekelėmis.

Jei turite galimybę iškepti jas ant žarijų, tai bus tobuliausias skonis, bet puikiai tiks ir neprideganti keptuvė. Ant ugnies cukinijas kepu grotelėse, kol smarkiai apskrunda, sausoje keptuvėje – irgi kol abi pusės apkepa iki nuotraukoje matomo baigtumo.

Apkepusias riekeles nubarstau druska. Tuomet nedideliam puode užkaitinu 0,5 stiklinės tyro aliejaus. Į jį suberiu labai smulkiai sukapoto 10-12 skiltelių česnako.

Cukinijas sudedu į serviravimo indą ir neskubant užlieju česnakiniu aliejum. Pabarstau šviežiais rozmarinais ir užmalu baltų pipirų.

Patarimas – suvalgius cukinijas, likusiame aliejuje labai skanu pasikepti juodos duonos riekelių.

Kūmutės virtuvė

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai