Ingredientai

Sausainiai „Gaidelis“ 2 pakeliai
Sviestas 200 g
Kiaušinių tryniai 7 vnt.
Grietinėlė 350 ml
Cukrus 100 ml
Vanilinis cukrus 1 šaukštelis
Rudasis cukrus 2 šaukštai
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Sausainius sutrupinkite iki smulkių trupinių ir sumaišykite su ištirpintu sviestu.

Gauta mase išklokite pyrago formos (su nuimamais kraštais) dugną ir šonus.

Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.

Trynius išsukite su cukrumi ir vanilės ekstraktu iki purumo.

Pašildykite grietinėlę ir plakant supilkite į kiaušinių masę. Gerai išplakite.

Gautą masę supilkite ant sausainių pagrindo.

Dėkite į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę apie 30 minučių.

Masė turi iškepti, bet ne apskrusti.

Ištraukus iš orkaitės, leiskite atvėsti ir dėkite į šaldytuvą mažiausiai valandai.

Tada ant viršaus užberkite po 1 arbatinį šaukštelį rudojo cukraus.

Nustatykite orkaitės rėžimą, kad kaitintų tik iš viršaus (dar geriau jei orkaitėje yra skrudinimo grotelės). Įkaitinkite orkaitę iki 200 - 220 laipsnių.

Dėkite pyragą į skardą aukščiausioje pozicijoje ir kepkite apie 1 minutę, kol cukrus išsilydys ir gražiai paruduos.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai