Galite kepti ne vieną didelį, o daug mažų pyragėlių, panaudodami mažas formeles.

Gaminimo eiga

Citrinas supjaustykite nemažomis dalimis. Dviejų citrinų žievelę supjaustykite šiaudeliais. Pabarstykite cukrumi, sudėkite vanilės ankštį ir sėkleles, užpilkite vandeniu taip, kad visiškai apsemtų citrinas. Virkite valandą – pusantros, kol suminkštės citrinos.

Išgriebkite citrinas, su dalimi sirupo sutrinkite trintuvu. Palikite atvėsti. Sumaišykite su tryniais ir grietinėle. Likusį sirupą su žievelėmis virkite, kol sutirštės, paskui palikite atvėsti.

Sumaišykite visus komponentus tešlai, užminkykite elastingą tešlą. Susukite į plėvelę ir 15 min. įdėkite į šaldytuvą. Paskui iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo į ploną lakštą, įklokite į sviestu išteptą kepimo formą, į vidų supilkite įdarą ir kepkite 170 laipsnių orkaitėje 1 val. Kai atvės, patiekite su sirupu, papuošę gervuogėmis.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai