Ingredientai
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Apskritą kepimo formą patepkite sviestu ir išklokite kepimo popieriumi.
Dideliame dubenyje plaktuvu išplakite sviestą su cukrumi iki baltos masės (plakite apie 3 min.). Po vieną įmuškite kiaušinius, plakdami suberkite tarkuotą žievelę, supilkite sultis, vanilės ekstraktą, grietinėlę, suberkite aguonas.
Suberkite į tešlą miltus ir kepimo miltelius, išmaišykite mediniu šaukštu. Supilkite tešlą į kepimo formą ir kepkite 40 min. Ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku. Palikite keksą 5 minutėms pravėsti formoje, paskui išimkite ir palikite galutinai atvėsti.
Nuimkite nuo kekso kepimo popierių, įdėkite keksą į gražią lėkštę.
Pagaminkite glajų. Grietinėlės sūrį ir sviestą išplakite plaktuvu iki vientisos masės. Suberkite cukraus pudrą, išmaišykite. Užtepkite glajų ant kekso, papuoškite cukruotais rožių lapeliais ar cukatais.
Atsiliepimai