Gaivus pyragas.

Gaminimo eiga

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Apskritą kepimo formą patepkite sviestu ir išklokite kepimo popieriumi.

Dideliame dubenyje plaktuvu išplakite sviestą su cukrumi iki baltos masės (plakite apie 3 min.). Po vieną įmuškite kiaušinius, plakdami suberkite tarkuotą žievelę, supilkite sultis, vanilės ekstraktą, grietinėlę, suberkite aguonas.

Suberkite į tešlą miltus ir kepimo miltelius, išmaišykite mediniu šaukštu. Supilkite tešlą į kepimo formą ir kepkite 40 min. Ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku. Palikite keksą 5 minutėms pravėsti formoje, paskui išimkite ir palikite galutinai atvėsti.

Nuimkite nuo kekso kepimo popierių, įdėkite keksą į gražią lėkštę.

Pagaminkite glajų. Grietinėlės sūrį ir sviestą išplakite plaktuvu iki vientisos masės. Suberkite cukraus pudrą, išmaišykite. Užtepkite glajų ant kekso, papuoškite cukruotais rožių lapeliais ar cukatais.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Nekepta žaliųjų citrinų tarta
Lengvai paruošiamas
1 val.

Nekepta žaliųjų citrinų tarta

Keksas su kondensuotu pienu
Lengvai paruošiamas
1 val.

Keksas su kondensuotu pienu

Braunis su braškėmis
Lengvai paruošiamas
1 val.

Braunis su braškėmis