Dažnai čirviniai blynai kepami savaitgalį. Kai norima ir turima laiko pasilepinti lėtais pusryčiais. Čirviniai blynai valgomi su mėgstama uogiene, apibarstyti cukraus pudra ar aplieti šokoladu.

Gaminimo eiga

1. Į dubenį mušame kiaušinius, beriame cukrų, vanilinį cukrų, žiupsnelį druskos ir gerai suplakame plaktuvu. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir persijojame tiesiai į dubenį su kiaušiniais.

2. Dedame sviestą (jis neturi būti skystas, tačiau minkštas). Pilame pasukas ir maišome, iš pradžių šaukštu, po to plaktuvu. Čirvinių blynų tešla paruošta, kepame širdutės formos blynelius specialioje čirvinių blynų keptuvėje.

3. Čirviniai blynai tiekiami su mėgstama uogiene, apibarstyti cukraus pudra, arba apšlakstyti tirpintu šokoladu. Valgomi iš karto, tik iškepti.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai