Ingredientai
Sviestas
175
g
Cukrus
175
g
Miltai
270
g
Kiaušiniai
3
vnt.
Druska
žiupsnelis
Kepimo milteliai
1
šaukštelis
Malti džiūvėsėliai
2
šaukštai
Slyvos
1
kg
Miltai
175
g
Cukrus
100
g
Sviestas
100
g
Cinamonas
1
šaukštelis
Muskato riešutas (maltas)
šaukštelis
Porcijos: 12
Tinkamiausios šiam pyragui vengriškos slyvos.
Gaminimo eiga
Slyvas nuplaukite, perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus.
Tešlai kambario temperatūros sviestą sutrinkite su cukrumi. Įmuškite vieną kiaušinį, gerai išsukite, kad tešla taptų vienalytė. Taip sudėkite po vieną ir likusius kiaušinius. Pabaigoje suberkite miltus, sumaišytus su druska ir kepimo milteliais. Tešlą gerai išmaišykite.
Paruoškite trupinėlius: sumaišykite sviestą, cukrų, miltus, cinamoną ir muskato riešutą, sutrinkite tarp pirštų, kol gausis trupiniai.
Kepimo skardą ištepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais.
Į skardą sukrėskite tešlą, paviršių išlyginkite ir gražiai išdėliokite slyvas perpjauta puse į viršų.
Pabarstykite trupiniais ir dėkite į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę. Kepkite maždaug 50 minučių.
Atsiliepimai