Ingredientai
„Šios cinamoninės bandelės yra tokio minkštumo, kad pūkai prie šių bandelių – lyg šiaudai“, – sako konditerė Elžbieta Monkievič ir dalijasi tobuliausių cinamoninių bandelių receptu.
Gaminimo eiga
Mieles ištrinkite su cukrumi, supilkite pašildytą pieną, gerai išmaišykite. Palikite 15 min., kad mielės suaktyvėtų.
Kiaušinį išplakite kartu su likusiu cukrumi ir druska. Sviestą kol kas atidėkite, o likusius produktus suberkite į mišinį. Pradėkite minkyti lėtai, pamažu supilkite sviestą ir užbaikite minkydami greitai. Tešla bus labai minkšta, bet turi būti glotni.
Tešlą uždenkite. Palikite šiltoje vietoje apie ~ 1,5 val, kol tūris padvigubės.
Sviestu gausiai patepkite formą. Pabarstykite cukrumi su cinamonu.Tešlą plonai iškočiokite, patepkite likusiu sviestu, pabarstykite cukraus ir cinamono mišiniu ir suvyniokite. Supjaustykite bandeles. (12-13)
Sudėkite bandeles į kepimo formą palikdami tarpus. Palikite kildintis 40 min.
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 25-30 min, režimas – viršus-apačia.
Skanaus!