˜„Šios cinamoninės bandelės yra tokio minkštumo, kad pūkai prie šių bandelių – lyg šiaudai“, – sako konditerė Elžbieta Monkievič ir dalijasi tobuliausių cinamoninių bandelių receptu.

Gaminimo eiga

  • Mieles ištrinkite su cukrumi, supilkite pašildytą pieną, gerai išmaišykite. Palikite 15 min., kad mielės suaktyvėtų.

  • Kiaušinį išplakite kartu su likusiu cukrumi ir druska. Sviestą kol kas atidėkite, o likusius produktus suberkite į mišinį. Pradėkite minkyti lėtai, pamažu supilkite sviestą ir užbaikite minkydami greitai. Tešla bus labai minkšta, bet turi būti glotni.

  • Tešlą uždenkite. Palikite šiltoje vietoje apie ~ 1,5 val, kol tūris padvigubės.
    Sviestu gausiai patepkite formą. Pabarstykite cukrumi su cinamonu.

  • Tešlą plonai iškočiokite, patepkite likusiu sviestu, pabarstykite cukraus ir cinamono mišiniu ir suvyniokite. Supjaustykite bandeles. (12-13)

  • Sudėkite bandeles į kepimo formą palikdami tarpus. Palikite kildintis 40 min.
    Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 25-30 min, režimas – viršus-apačia.

Skanaus!