Porcijos: 4
„Šie pyragėliai gali būti su įvairiausiais įdarais. Čia pateikiu vieną variantą, nors jų galima lengvai prisigalvoti pasitelkus savo skonį ir fantaziją”, - receptą pristatė Aleksandras Pogrebnojus.

Gaminimo eiga

Į miltus suberkite druską ir 50 g mažais gabalėliais supjaustyto sviesto. Rankomis sutrinkite ir po truputį pildami vandenį gerai išminkykite. Suformuokite kvadratą ar rutulį ir apdengę plėvele palikite šaldytuve 1 val.

Ant kepimo popieriumi užtiesto stalo dėkite likusį atšaldytą sviestą ir pridengę jį kepimo popieriumi iškočiokite stačiakampio formą. Pabarstykite ant stalo miltų ir atšaldytą tešlą iškočiokite taip, kad gautumėte dvigubai didesnį stačiakampi.

Stačiakampį iš sviesto dėkite ant tešlos krašto ir ją perlenkite pusiau, kad uždengtų sviestą. Tada kočiokite, kol gausite dvigubai didesnį stačiakampį. Jį perlenkite per pusę ir vėl iškočiokite dvigubai didesnį stačiakampį. Tai pakartokite dar kartą.

Palikite šaldytuve maždaug 10 min., kad atšaltų, ir išėmę lankstykite kaip ir prieš tai. Pakartokite du kartus. Vėl dėkite į šaldytuvą maždaug 10 min. ir išėmę perkočiokite dar du kartus.

Įkaitintoje keptuvėje, maždaug 5 min. kol apkeps, pakepinkite faršą. Į faršą sudėkite smulkiai supjaustytas daržoves, gabalėlį sviesto ir kepkite 10 min., kol daržovės suminkštės.

Iškočiokite tešlą ir supjaustykite ją maždaug 12 x 10 cm gabalėliais. Sudėkite keptas daržoves ir faršą. Labai gražiai suvyniokite ir aptepkite plaktais kiaušiniais.

Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 20 min., kol pyragėliai apskrus.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai